
Warsztaty kulinarne
Innowacja pedagogiczna ,,Kreatywne zajęcia kulinarne. Jak zachęcić dzieci do zdrowej żywności. Warsztaty kulinarne" zakończyła się. W czasie zajęć kulinarnych dzieci miały wyjątkową okazję do odkrywania nowych smaków, poznania zapachów i eksperymentowania z naturalnymi składnikami używanymi na co dzień w kuchni. Dzięki praktycznym zajęciom robiły z owoców, kasz, jogurtów, warzyw wiele smacznych potraw. Zdobywały wiedzę na temat racjonalnego i zdrowego żywienia. Rozwijały kreatywność. Wspólne przyrządzanie posiłków było okazją do wzmocnienia przyjaźni między dziećmi oraz ciekawą alternatywą spędzania wolnego czasu. 11 maja uczniowie uczęszczający na zajęcia świetlicowe, po raz ostatni zajęli się potrawami. Tym razem nie gotowali, lecz tworzyli prace plastyczne pt. „Zdrowy talerz". Na kartkach przedstawiali puchary z deserami, dzbanki z wodami smakowymi, miski z kolorowymi sałatkami. Mali kucharze znowu rozwinęli swoje skrzydła.