Tutaj powinien być opis

Kreatywne warsztaty kulinarne „Jego wysokość kasza”

27 kwietnia odbyły się ostatnie zajęcia kulinarne w ramach INNOWACJI PEDAGOGICZNEJ. Tym razem młodzi kucharze eksperymentowali z kaszą jaglaną. Przyrządzana z prosa kasza jaglana ma wiele zalet. Jest bogatym źródłem składników mineralnych i witamin, posiada dobre węglowodany, nie uczula, ma właściwości antywirusowe. Świetnie wpływa na zdrowie, urodę, pamięć i koncentrację. Jest składnikiem uniwersalnym. Można z niej zrobić śniadanie, przekąskę, deser i obiad.

Dzieci przygotowały wytrawny posiłek z dodatkiem piersi z kurczaka, warzyw i sosu musztardowo-miodowego. Kasza jaglana stanowiła podstawowy składnik sałatki. Wszyscy z apetytem zjedli przygotowany przez siebie posiłek. "Jego wysokość kasza” odniosła sukces.

Zajęcia kulinarne sprawiły dzieciom ogromną frajdę i mnóstwo radości.