
Kreatywne warsztaty kulinarne ,,Zdrowe desery”
20 kwietnia 2018 roku na zajęciach świetlicowych w ramach INNOWACJI PEDAGOGICZNEJ adepci sztuki kulinarnej przygotowywali zdrowe i smaczne desery. Nie jest tajemnicą, że wiodącym smakiem większości dzieci jest smak słodki. Można jednak słodycz uczynić zdrową i wartościową, dając jednocześnie dzieciom radość delektowania się smakowitościami. Tym razem w pięknych szklanych pucharkach pojawiły się desery bez cukru. Naturalny jogurt, owoce, otręby owsiane i warstwa pokruszonych dietetycznych ciasteczek rządziły naszymi kubkami smakowymi. Jeżeli deser okazał się mało słodki, to dosłodziliśmy go miodem. Przy okazji uzupełniliśmy wiedzę o otrębach owsianych, które zawierają dużo błonnika.
Efekt końcowy był nie tylko smaczny, ale również wyglądał bardzo efektownie.